2013.06.26.
09:52

Írta: mazsiblog

Szem-kéz koordináció

Ugye veled is megesett már, hogy a labda mellé rugtál mondjuk focizás közben? Na, ebben az esetben a szem-kéz koordinációd nem működött tökéletesen. Mi is a szem-kéz koordináció pontosan és hogyan fejlesszük?

A szem-kéz koordináció bonyolult folyamat, egy tudatos cselekvés. Amikor a feladat megoldásához szemünket és kezünket egyidejüleg használnunk kell, mint például az írás, hangszeren való játék vagy sportolás közben. Ilyenkor a szem és kéz összeegyeztetett mozgására, összehangolására van szükség.

Ha észrevesszük, hogy a gyermekünk írásának külalakja csúnya, a betűk kilógnak a sorból, rendezetlen az írásképe, a megoldás nem feltétlenül az, hogy leültetjük a gyereket és még százszor leíratjuk vele ugyanazt a szót. Ilyenkor az írás a gyermek számára a szem-kéz koordináció pontatlansága miatt nehéz. 

Fejlesztése gyermekkorban nagyon fontos, de felnőttek is gyakorolhatják, fejleszthetik ezt a képességüket.

Mivel fejleszthetjük a szem-kéz koordinációt?

1, pl: horgászás

 

(mágneses horgászjáték)

2, játék ugrálókötéllel:

(ugrálókötél - macis)

3, fűzős játékok, gyöngyfűzés:

                                          

4, labdázás (labdaadogató verseny, lábtenisz)

5, teke

teke_haziallatos.jpg

(teke háziállatok)

Jó fejlődést kívánunk!

1 komment

Címkék: fejlesztés szem ugrálókötél horgászás gyöngyfűzés teke koordináció labdajátékok szem-kéz koordináció írásfejlesztés csúnya írás

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolajatek.blog.hu/api/trackback/id/tr485378567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása