2014.01.22.
13:53

Írta: mazsiblog

Mozgás a lakásban...

A gyermekeknek igen nagy a mozgásigényük viszont ilyenkor télen, amikor korábban sötétedik és hideg van kénytelenek vagyunk több időt a lakásban tölteni. Ugye neked is ismerős, hogy a gyermek felesleges energiáinak levezetéseképpen elkezd az ágyon ugrálni vagy szaladgál a lakásban körbe-körbe.

Összegyűjtöttem nektek néhány játékot, melyekkel a lakásban is kimozoghatják magukat a gyerekek:

Tűz - víz - repülő

Sétáljatok körbe körbe, amikor a felnőtt azt mondja "tűz" guggoljatok le, ha azt mondja "víz" másszatok fel valahová és ha azt mondja "repülő" feküdjetek hasra.

Akadálypálya

Építsetek akadálypályát a lakásban található tárgyak segítségével. Tegyetek egy labdával teli kosarat az akadálypálya elejére, a feladat pedig, hogy a labdát el kell juttatni a pálya végén lévő kosárig. Például végig kell mászni az ágyon majd a székek alatt átbújni ezután pedig tegyetek egy szalagot a földre, melyen egyensújozva kell végig mennie a gyermeknek. A szalag végétől pedig bele kell dobni a labdát a kosárba.

Mocsárjárás

2 párna vagy kartonlap segítségével kell eljutni például az egyik szobától a másikig. A gyermek rááll az egyik párnára, majd maga elé leteszi a földre a másikat. Miuána átlépett, felveszi az első párnát és maga elé helyezi a földre. Ezt egészen addig folytatja még át nem ért a másik szobába. (vigyázz, hogy el ne csússzatok)

Lufi dobálás

Fújjatok fel egy lufit, dobjátok fel és vigyázzatok le ne essen a földre.

Babzsák

Jelöljetek ki egy távot a lakásban és a gyermek jusson el egyik helyről a másikra úgy, hogy a fején egyensúlyoz egy babzsákot. Majd tegye a babzsákot a térde közé és úgy jöjjön vissza.

Jó szórakozást kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: játékok mozgás babzsák akadálypálya mozgás a lakásban mocsárjárás lufi dobálás benti

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolajatek.blog.hu/api/trackback/id/tr495774913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása