2013.05.09.
09:46

Írta: mazsiblog

A rombolás mint fejlesztés

Bosszúságot okozott neked vagy éppen viccesnek találtad, amikor a közös építés végén a gyermeked hirtelen összerombolta a közösen alkotott várat? Ne bosszankodj, hisz gyermeked éppen fejlődik.

Ez főleg kisebbek gyerekekkel történik, akik építeni még nem igazán tudnak. A mosoly az arcán, a rombolás öröme nem a rosszaság jele, hanem egyszerűen élvezi a felfedezést, hogy ő hatóképes. Meg tudja változtatni a világ egy piciny részét. Az akarat-tett kapcsolatának képessége fejlődik ki. 

Ahogy telik múlik az idő és a gyermek egyre ügyesebb lesz egyre inkább az építés fog számára örömet okozni. A játék során megismeri a mértani formákat, fejlődik gondolkodása, problémamegoldó képessége és fantáziája. Az építőkocka segít megérteni a méretbeli különbségeket a súly- és hosszúságbeli különbségeket. Kiválóan fejleszti a szem-kéz koordinációt és a finommotorikát. 

A kockákkal való játék során fejlődik tapintásos érzékelése. Egy játék ötlet: tegyünk különböző alakú kockákat egy zsákba. Kérjük meg gyermekünket, hogy tapogassa ki a háromszöget, kockát, a hídat....


Kisebb gyermekeknek találunk formabedobós építőkockát. Mely segít a formaállandóság és a színek felismerésében is.

(formabedobós építőkocka)

 A játék során javul a gyermek izomkoordinációja, egyensúlyérzéke. Miközben edződik türelme.

A kockákat csoportosíthatjuk szín, forma szerint majd meg is számolhatjuk őket. Így a matematikai alapokat sajátíthatja el játékosan a gyermek.

(Építőkocka gurulós kiskocsiban)

A szebbnél szebb várak, építmények megalkotása során igen sokat fejlődik logikai és konstruktív gondolkodása

(Színes építőkockák)

Jó építkezést kívánok! 

Szólj hozzá!

Címkék: játék kocka fejlődés rombolás egyensúly építés fantázia türelem építőkocka formabedobó logikai gondolkodás konstruktív gondolkodás probléma megoldó képesség

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolajatek.blog.hu/api/trackback/id/tr195290786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása