2013.05.14.
14:12

Írta: mazsiblog

Használd a logikád!

Egy óvodás számára a legfontosabb a játék. A gyerekek a játékokon keresztül fedezik fel a világot.  A társaikkal együtt töltött órak alatt pedig tapasztalatot szereznek a különböző viselkedésekről, hogyan alkalmazkodjanak a másikhoz vagy éppen hogyan vitassanak meg egy problémát. De mit tegyünk, ha gyermekünk nagyon érdeklődő? Kezdjük el már óvodáskorban tanítani? Nem, nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás. Nagyon jó logikai, fejlesztő játékokat lehet kapni, amelyek az óvodások sőt az iskolások képességeit is fejlesztik úgy, hogy ők ezt csak játéknak élik meg. Az együtt játszás során pedig örömteli családi pillanatokat élhetünk meg.

Kisfiamon tapasztalom mennyire élvezi a logikai játékokat. Itt a saját kis agytekervényeit kell megmozgatnia. Neki kell megtalálnia a helyes megoldást. Ezekkel a játékokkal a kreatív gondolkodást fejleszthetjük. A gyermekben kialakul, hogy egy megoldáshoz több út is vezethet. Ahogy fejlődik a logikai gondolkodása egyre rövidebb idő alatt oldja meg a feladatokat vagy egyre nehezebb feladványokat tud megoldani. A siker, melyet egy egy feladat megoldása okoz a gyermeknek, növeli önbizalmát is.

Lássunk néhány játékot:

A játékok általában 4 nehézségi szinten 48 feladatot tartalmaznak megoldással együtt. A legnehezebb feladatok még a felnőttek agyát is igen keményen megmozgatják. 

Titkok temploma: Ez egy nagyszerű, élvezetes és nagyon szép, igényes játék.

(Titkok temploma - logikai játék)

Ez a labirintus az Indiana Jones-os időket eleveníti fel, ahol a falak folyamatosan mozognak. Egy rossz lépés és mindjárt te leszel a krokodilok vacsorája. De ha elég okosan tervezed meg az útvonalad, megfelelően kihasználva a falak mozgását, akkor elmenekülhetsz ebből az elátkozott labirintusból. Figyelj mert csak egyetlen kijárat van a labirintusból. Mi mindenre kell még figyelned?

- az útvesztőnek 2 szintje van és a felfedező csak lépcsőn tud közlekedni a szintek között.

- amikor az elemeket mozgatod a felfedezőnek olyan elemen kell állnia, amelyiken van egy lyuk

- A játékelemeket mindig csak csúsztatni lehet, soha nem szabad őket kivenni a táblából

- A felfedező nem kellhet át üres részen

Ki tud jutni a felfedeződ az útvesztőből?

Sellő kaland:Kimondottan lányoknak készült logikai játék 

(Sellő kaland - logikai játék)

Segíts a sellőknek bezárni a gonosz halakat a buborékba! A legenda szerint csak a legjobb sellők tudnak vigyázni a tengerek nyugalmára. A varázsbuborékaikkal be tudják zárni a gonosz halakat, hogy a többiek nyugodtan úszkálhassanak. Segíts megtisztítani mind a 48 tengert!

4 nehézségi szinten 48 feladat található. Ez egy nehezített tetriszhez hasonló játék.

Fejleszti a koncentrációt és a kombinációs készséget, megosztott figyelmet igényel.

Ezek a játékok segítik a tanulási készség kialakulását, játékos formában élvezetessé teszik a önálló logikai gondolkodást, ami a matematika alapja. Nagy előnyük, hogy az egyre nehezedő feladatoknak köszönhetően évről évre egyre több feladatot tud gyermekünk megoldani, így ezt a játékot 3-4 év elteltével is örömmel veszi elő.

Jó szórakozást kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: siker önbizalom lányos játékok logikai játékok gyerek játékok fiús játékok sellő kaland titkok temploma

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolajatek.blog.hu/api/trackback/id/tr455299859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása