2013.05.08.
12:16

Írta: mazsiblog

Gyöngy - özön

A lányok már egészen kicsi korban imádják a nyakláncokat karkötőket. A te lányod is felpróbálta már az ékszereid?  Egy igazán csajoknak való játék a gyöngyfűzés. Ez egy tökéletes eszköz, mellyel játszva fejlődnek a gyermek képességei, mire a szebbnél szebb ékszerek elkészülnek.

Talán még te sem tudod szülőként, hogy micsoda nagyszerű játékot adtál a gyermeked kezébe. Talán úgy gondolod, hogy fejlődik kreativitása, szépérzéke. Ebben teljesen igazad van, de a gyöngyfűzés ennél egy picit több. 

A kisebb-nagyobb gyöngyök felfűzése nem egyszerű egy gyermek számára. Ujj mozgásai még nem olyan precízek, kifinomultak. A gyöngyök felfűzése pontos szem-kéz koordinációt és igen nagy koncentrációt igényel. Ezért ügyeljünk arra, hogy először ne a legkisebb gyöngyöket vásároljuk meg, nehogy kedvét szegjük a további próbálkozástól.

Ma már a gömb alakú gyöngyök mellett találunk gyümölcs, pillangó, tengeri állatok és még sorolhatnám mennyiféle gyöngyöt a boltok polcain. Ezek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a különféle gyümölcsök, állatok neveinek megismerésére, de az egyszerű gömb alakú gyöngyök is segítik a színek, méretek, formák felismerését. Segítenek a sor és halmazalkotásban. 

Öt-hatéves korban, mikor elérkezik az idő, hogy a ceruzafogás kitartást igénylő munkává válik, jó előgyakorlat az apróbb gyöngyök fűzése, mely kiválóan fejleszti a türelmet, kitartást.

Iskoláskorú gyermekeknél használhatjuk a hossz és súly mértékegység megismertetésére. Számolhatunk a gyöngyök segítségével. A matematikai alapműveletek elsajátításánál is segédeszközként használhatjuk.

Ha esetleg gyermekednek nincs türelme a rajzoláshoz, festéshez, a fűzős játék jó tréning lehet a finommotorika fejlesztéséhez. 

Ha fiad van vagy éppen gyermeked még kicsi a gyöngyökhöz, íme néhány fűzős játék a számukra:

Fűzős bogarak:

Fűzőcskés formalap:

Jó fűzőcskézést és fejlődést kívánok, mert a gyerekek is könnyebben tanulnak, ha nem tudják, hogy éppen azt teszik.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés kreativitás gyöngy türelem finommozgás gyöngyfűzés finommotorika szem-kéz koordináció formalap fűzős bogarak

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolajatek.blog.hu/api/trackback/id/tr885287757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása